Цікаве

Названо напій, що спричиняє передчасне старіння та смерть

Названо напій, що спричиняє передчасне старіння та смерть

Результати дослідження вкотре підтверджують рекомендацію Всесвітньої організації охорони здоров’я, що жодна кількість алкоголю не може бути безпечною для людини.

 
Міжнародне агентство з вивчення раку класифікувало алкоголь як канцероген групи найвищого ризику. Про це пише Nation.
 
Вчені поєднали результати більш як ста досліджень, проведених у різний час за участю близько п’яти мільйонів осіб.
 
Таким чином, вчергове було доведено, що регулярне вживання алкоголю, навіть у помірних дозах, різко скорочує тривалість життя людини.
 
Зокрема, особи, які споживали не менше 25 грамів алкоголю, наражалися на ризик смерті від хвороб, пов’язаних саме з ним. Якщо кількість було збільшено до 45 г, то ризик значно зростав.
 
Зазначається, що стандартний напій у більшості країн містить близько 14 грамів алкоголю, тому 25 грамів – це приблизно дві пляшки алкогольного напою.
 
“Результати досліджень свідчать про те, що жінки страждають від алкоголю більше, ніж чоловіки. Так учасниці досліджень, які випивали близько 25 грамів алкоголю і більше за день, мали вищі ризики смерті, ніж чоловіки, які випивають таку саму кількість алкоголю.
 
Нагадаємо, раніше вчені розробили тест, у якому рівновагу можна використовувати для перевірки здоров’я людей похилого віку та тривалості життя.
 
На людину чекає рекордна тривалість життя – вчені
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button