Цікаве

Названо найпопулярніші свята в Україні

За останніми даними, найбільш популярними в Україні є Різдво Христове та Великдень (66% та 65% відповідно), слідом за ними йде Новий рік (58%

Найбільш популярними в Україні є релігійні свята, зокрема, Великдень та Різдво.

Про це свідчать підсумки соціологічного опитування КМІС, – інформує 1NEWS.

За останніми даними, найбільш популярними в Україні є Різдво Христове та Великдень (66% та 65% відповідно), слідом за ними йде Новий рік (58%).

Водночас найменш популярним є День праці (9%).

Покращилося ставлення до Дня Незалежності України (з 15% до 31% у лютому). Потім – Трійця і День захисника України (20-30%), щодо Дня захисника України є невелика позитивна динаміка. Найменш улюблені свята – День праці і День конституції (9-12%).

Щодо ставлення до Дня перемоги є певне зниження, 10 років тому це було улюбленим святом для 50% українців”.

У квітні 2021 року відносна більшість  українців, а саме 41% (рік тому було 39%) підтримують відзначення в Україні обох дат: Дня пам’яті та примирення 8 травня та Дня перемоги 9 травня. На думку 31% (було 32%) громадян, відзначати варто лише День перемоги 9 травня, 9% (було 14%) вважають, що варто відзначати лише День пам’яті та примирення 8 травня, а ще для 10% (було 9%)  це питання байдуже (тут використані дані також Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”).

 
Back to top button