Цікаве

Названо найпопулярніші кольори авто в українців

Як автомобілісти вибирають колір нової машини? Сьогодні, наприклад існують тисячі колірних рішень! Більш того, прокачати машину і пофарбувати її можна, як душі завгодно, пише 1news з посиланням на avtosota.com.

Здавалося б, можливостей мільйон, а смаки і переваги залишаються незмінними.

Так, наприклад, українці купили в 2021 році трохи більше 103 тисяч новеньких авто. А улюблений колір за останні 10 років не змінився. Уявіть тільки, кожен 3 куплений автомобіль білого кольору! У процентному співвідношенні це 33%. Світова практика майже така ж, 35% від загального обсягу продажів – це білі машини.

Найпопулярнішим кольором у світі і в Україні виявився білий

З кольором визначилися, а як щодо авто, яке найбільш часто купується в Україні? Що стосується марки і моделі автотранспорту, то “лідером серед білих” виявився французький кросовер Renault Duster (білий). Навіть складність підтримки білого в чистоті не зупиняє покупців.

Друге почесне місце в рейтингу зайняв сірий колір (28%). Виявилося, що українці частіше за інших варіантів віддали перевагу сірому Kia Sportage. Третє місце в рейтингу зайняв чорний колір, а саме Toyota Land Cruiser Prado. У процентному співвідношенні показник дорівнює 15%. Це 15 495 автомобілів.

Автомобілі синього кольору отримали четверте місце в рейтингу, їх всього було куплено 9297 шт (9%). Найчастіше українці купували Kia Sportage. А ось коричневий колір зайняв 5 місце. За отриманими даними їх купили 6%, в лідерах серед коричневих авто опинився Nissan X-Trail.

Між іншим білі автомобілі найпопулярніші не тільки в Україні, а й у світі. Процентне співвідношення їх до загальної кількості нових машин, куплених в салонах – 35%. Чорний і сірий кольори в світовому рейтингу отримують «срібло» (продажі склали 19% кожен варіант).

Далі йдуть синій, червоний і тільки після цього коричневий (що стосується світового рейтингу).

Найрідше віддають перевагу яскравим колірним рішенням: жовтий, рожевий, бузковий та ін. Все ж не кожен автомобіліст наважиться на яскраву машину. Також автовласникам не подобаються пастельні відтінки: беж, пудра, слонова кістка.

 

 

 

Back to top button