Цікаве

Названо найкращий вік, щоб позбутися куріння

Названо найкращий вік, щоб позбутися куріння

Фото: pixabay.com
Названий найкращий вік, щоб кинути курити

Ті, хто кинув курити у віці від 35 до 44 років, показали на 21% вищий рівень смертності.

Дослідники з’ясували, що ті, хто кинув курити у пізнішому віці, як і раніше, отримували значні переваги, але їхній рівень смертності перевищував тих, хто кинув курити до досягнення 35-річного віку. Про це пише Science Alert.

Наприклад, ті, хто кинув курити у віці від 35 до 44 років, показали на 21% вищий рівень смертності з будь-якої причини, порівняно з тими, хто ніколи не курив. А у тих, хто кинув курити у віці від 45 до 54 років, смертність від усіх причин була на 47% вищою, ніж у тих, хто ніколи не курив.

“Серед чоловіків і жінок з різних расових та етнічних груп нинішнє куріння було пов’язане як мінімум з удвічі більшою смертністю від усіх причин, ніж ті, хто ніколи не курив”, – зазначили автори.

Вони заявили, що відмова від куріння, особливо в молодшому віці, була пов’язана зі значним зниженням відносної надмірної смертності, пов’язаної з продовженням куріння.

“Уже давно відомо, що чим раніше курець кине курити, тим краще. Однак тепер можна точніше вказати вік, у якому курець кидає курити”, – додали вчені.

Нагадаємо, українці більше не зможуть використовувати будь-які тютюнові вироби у громадських місцях, оскільки набули чинності відповідні зміни у законодавстві країни.

В Україні запустили платформу для скарг про куріння


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button