Цікаве

Названо найкращі ресторани світу 2022 року

Названо найкращі ресторани світу 2022 року

Фото: theworlds50best.com
Подача страви у ресторані Geranium

До п’ятірки найкращих ресторанів світу увійшли Geranium у Копенгагені, Central у Лімі, Disfrutar у Барселоні, Diverxo у Мадриді та Пухоль у Мехіко.

У Лондоні відбулася церемонія нагородження найкращих ресторанів світу 2022 року. Рейтинг спонсорують S. Pellegrino & Acqua Panna. У списку виявилися 50 ресторанів у 24 країнах, розташованих на п’яти континентах. Про це йдеться на офіційному сайті.

Зокрема, до рейтингу потрапили заклади з Європи, Південної Америки, США, Китаю та Японії. Серед критеріїв з відбору були оригінальність меню, загальна атмосфера і смак страв, що подаються.

Наводимо вашій увазі п’ятірку найкращих ресторанів світу у 2022 році.

У Geranium у Копенгагені подають страви з таких оригінальних інгредієнтів, як копчена ікра, лісові гриби, маринований хміль, так і банальних – капуста та яблука, з яких кухарі створюють справжнє диво.

Central у Лімі визнаний найкращим рестораном Південної Америки 2022 року. У меню – морські гребінці, кальмари та молюски доставляються свіжими з узбережжя та Амазонки.

Disfrutar у Барселоні. Там працюють три шеф-кухарі Оріол Кастро, Матеу Касаньяс та Едуард Ксатрух, які пригощають гостей оригінальними стравами, натхненими іспанською молекулярною кухнею.

Diverxo у Мадриді шеф-кухаря Дабіза Муньоса відомий меню з ексцентричними уподобаннями. Це інноваційні азіатські страви – кантонська морська локшина з тушкованим вугром та кацу сандо (японський м’ясний сендвіч) із зайця з булочкою бріош.

Пухоль в Мехіко. Там два шеф-кухарі Енріке Ольвера та Хесус Дурон, які подають найкращі страви мексиканської кухні. Ресторан славиться мексиканським соусом Mole Madre, Mole Nuevo, який подається з птахом, м’ясом, овочами, енчиладою або тортильєю. Він складається з безлічі інгредієнтів та приправ, які змішує кожен кухар за своїм власним, таємним рецептом.

Нагадаємо, у 2017 році на першому місці був нью-йоркський ресторан Eleven Madison Park.

Названо найкращі ресторани світу 2020 року


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button