Цікаве

Названо корисну для серця дозу алкоголю

Для дослідження експерти зібрали і вивчили дані про 48 тисяч чоловіків і жінок, яким діагностували серцево-судинні захворювання за останні 20 років, пише 1news з посиланням на changeua.com.

Особливу увагу учені звернули на те, скільки алкоголю в середньому випивали ці люди.

Виявилося, що корисна для серця доза алкоголю становить 6 грамів в день. Стільки випивали пацієнти, які пережили серцево-судинне захворювання, і воно у них не повторилося. У тих, хто пив у день 15 грамів – приблизно половину келиха вина – ризик повторного розвитку захворювання був трохи вищий, але все ще нижчий, ніж у непитущих. Цей же показник був однаковим у непитущих і тих, хто випивав кожен день пляшку пива або півпляшки алкоголю.

Максимальна доза, яку можна випивати без серйозних наслідків для серця – 105 грамів алкоголю в тиждень, вважають дослідники. Це приблизно пляшка вина або шість пінт пива середньої міцності. У тих, хто п’є більше, ризик розвитку гострих серцевих захворювань різко зростає.

Для вторинної профілактики серцево-судинних захворювань людям, які п’ють, можливо, не потрібно припиняти пити. З усім тим, вони повинні знати, що найнижчий ризик смертності та інших серцево-судинних подій, ймовірно, пов’язаний з низьким рівнем споживання алкоголю, приблизно до 105 грамів у тиждень, – йдеться у результатах дослідження.

При цьому дослідники підкреслили, що не закликають непитущих людей почати пити, позаяк у них можуть виникнути проблеми з іншими органами.

 

 

 

 

 

Back to top button