Цікаве

Названо головні ознаки залежності від TikTok

Названо головні ознаки залежності від TikTok

Фото: pixabay.com

Названо головні ознаки залежності від TikTok

Використання застосунка часто стає порівнянним з наркотичною залежністю, стверджують вчені.


 

Дослідники з Університету Тринідаду і Тобаго з’ясували, що деякі користувачі соціальної мережі TikTok мають залежність від цієї програми. Про це пише Daily Mail.


 


Зазначається, що здебільшого залежними є жінки.


 


У дослідженні взяли участь кілька сотень респондентів – активних користувачів TikTok. Усього в соцмережі зареєстровано один мільярд користувачів.


 


“Більшість людей використовують цей застосунок без проблем, але все ж таки є ризик, що надмірне проведення часу в цій соціальній мережі викликає залежність у деяких людей. У них може проявитися неадекватна поведінка, а це може негативно вплинути на їхнє життя”, – зазначили вчені.


 


Так було з’ясовано, що 6,4% користувачів мережі TikTok ризикують стати залежними від застосунка. І цю залежність порівнюють із наркотичною.


 


“Також ми з’ясували, що процеси звикання до Facebook і TikTok дещо подібні. Але звикання до TikTok є більшим, водночас воно проявляється ще очевидніше. Виходить, що користувачі соціальної мережі можуть звикнути більше до однієї з них і не відчувати проблем у разі відсутності доступу до іншої”, – додали вчені.


 


Також дослідники назвали очевидні ознаки залежності від TikTok. Серед них – нервозність, дратівливість, занепокоєння чи велике відчуття смутку, коли користувач позбавлений доступу до застосунка.


 


“Це одне з небагатьох досліджень, які вивчають вплив TikTok на людей. Але це важлива віха, адже кількість користувачів цієї соціальної мережі зростає”, – підсумували експерти.


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button