Цікаве

Названо фрукт, що захищає від раку та артриту

Названо фрукт, що захищає від раку та артриту

Вживання гранату або його свіжого соку може суттєво знизити рівень запальних процесів в організмі та уповільнити розмноження ракових клітин. Про це у своєму Telegram-каналі розповів лікар-токсиколог, доктор медичних наук Михайло Кутушов. З його слів, цю здатність фрукта довели вчені.Кому корисна та протипоказана хурма та як прискорити її дозрівання вдома?

«Речовини, що містяться в гранаті, уповільнюють розмноження ракових клітин, а в деяких випадках навіть викликають їхню загибель», — зазначив лікар.

Крім того, гранат, завдяки фітокомпонентам, які мають протизапальні властивості, допомагає у боротьбі з артритом та болями в суглобах. Кутушов відзначив особливу користь фрукта для серцево-судинної системи, оскільки плоди отримають 15 амінокислот, п’ять із яких незамінні. Завдяки антигрибковому та антибактеріальному ефекту гранат захищає від інфекцій та запалень у порожнині рота. А якщо випивати протягом двох тижнів по 150 мл натурального соку, то можна знизити рівень холестерину та тригліцеридів.

«Варто пам’ятати, що гранатовий сік — дуже кислий продукт, і з цієї причини він категорично не підходить людям з виразкою шлунка і з підвищеною кислотністю», — підкреслив лікар.

Back to top button