Цікаве

Названо добавки, які зроблять каву суперкорисною

Шість натуральних добавок, з якими звичайна кава може перетворитися на справжній супер напій, пише 1NEWS з посиланням на zdorovia.com.ua.

Традиційна ранкова чашка кави – це не просто рутинний початок дня. За допомогою невеликих хитрощів цю ранкову традицію можна зробити ще й корисною! Експерти Healthline пояснили, з якими інгредієнтами звичайна кава може захистити серце, допомогти схуднути і поліпшити сексуальне життя.

6 добавок, які зроблять ранкову чашку кави супер корисною:

Кориця. У цій спеції багато антиоксидантів, вона захищає серце і мозок, зміцнює імунітет. Можете додавати пів чайної ложки кориці в свою ранкову чашку кави.

Імбир. Супер бульба має протизапальну дію на організм. Допомагає від м’язового болю, поліпшує травлення і знижує рівень холестерину. Додайте дрібно натертий імбир в каву, і разом з пікантним смаком ви отримаєте масу переваг для здоров’я.

Гриби. Поєднання кави і грибів має безліч корисних властивостей. У грибах багато антиоксидантів, вони зміцнюють імунітет, сприяють травленню і захищають печінку. Наприклад, гриби Кордицепс підвищують рівень енергії, а гриби рейши допомагають при стресі і безсонні.

Куркума. Має сильну протизапальну дію, допомагає печінці виводити токсини з організму. Крім того, куркумін використовується при лікуванні депресії. Почніть з чверті чайної ложки на чашку кави і поступово збільшуйте дозу.

Мака. Порошок з перуанської рослини мака – відомий афродизіак. Ця рослина містить близько 20 амінокислот. Відомо, що мака покращує фертильність і пробуджує сексуальне бажання. Для оптимального ефекту рекомендується вживати від однієї до трьох чайних ложок в день.

Какао. Порошок з какао-бобів може не тільки підсолодити чашечку ранкової кави, але і знизити високий тиск, поліпшити настрій. Какао є джерелом заліза і антиоксидантів.

 

 

 

 

 

Back to top button