Цікаве

Названо 5 продуктів, які допоможуть зберегти красу

Кожен думав про те, як зберегти молодість та красу, проте не всі знають, що процес старіння тісно пов’язаний з харчуванням, пише 1NEWS з посиланням на meta.ua.

Щоб залишатися молодим необхідно відмовитися від смаженого та скоротити кількість солодкого.

Щоденний раціон повинен включати в себе овочі, білки та фрукти. При дефіциті цих продуктів шкіра втрачає тонус, а організм страждає від впливу вільних радикалів.

Медики з США радять з’їдати в день 7-11 порцій овочів і фруктів. Одна порція повинна становити 150 г, за день майже 1,5 кг. В їжу краще вживати овочі в сирому вигляді, так вони зберігають в собі більше антиоксидантів.

Продукти молодості

Ячмінь, пшениця, вівсянка – ці необроблені злаки зобов’язані бути присутніми у раціоні. Робота ШКТ налагодитися за допомогою клітковини, отже, покращитися стан волосся та шкіри.

Ожина – в ній міститься велика кількість антиоксиданту антоціана. Також вона багата клітковиною, яка корисна для мікрофлори кишечника.

Цвітна капуста – багата на сульфорафан, який має протиракову і антибактеріальний ефект. Ця речовина необхідна для відновлення генів. Цвітну капусту краще готувати на пару.

Буряк – справжній суперфуд. З його допомогою можна поліпшити моторику кишечника та роботу печінки, він має антиоксидантну активність. Даний продукт краще вживати к сирому вигляді або ж робити з неї сік.

Риба – містить жирні кислоти омега-3, який необхідний для клітинних мембран. А також для клітин шкіри.

Меню проти старіння

Сніданок: порція злакових пластівців, залитих натуральним йогуртом без підсолоджувачів.

Перекус: смузі з селери і яблука.

Обід: овочевий суп і куряча грудка.

Полудень: будь-які фрукти.

Вечеря: салат з вареним яйцем з шматочками слабосоленої риби або цвітної капусти; салат з буряка та риби.

 

 

 

Back to top button