Цікаве

Названі банки, в яких українці тримають найбільше грошей

Станом на 1 серпня 2021 року в 71 банку-учаснику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб налічувалося 48,2 млн вкладів на суму 624,7 млрд гривень. Відповідна інформація зазначена в даних Національного банку України, повідомляє 1News.

Дані не враховують інформацію щодо державного Ощадбанку, який не входить до ФГВФО.

За даними НБУ, найбільше вкладів українці тримали в державному ПриватБанку – 250,0 млрд гривень. Кількість його вкладників складає 22 млн 834 тисяч.

Далі йдуть банки з іноземним капіталом. Зокрема в Альфа-банку містяться вкладення на 46,8 млрд гривень. Кількість його вкладників – 2 млн 381 тисяча.

За даними аналітичної системи YouControl, Альфа-банк керується «Альфа-груп», що має відношення до російського бізнесмена Михайла Фрідмана. При цьому в даних YouControl зазначається, що Фрідман є громадянином Великобританії.

На третьому місці по кількості вкладів розмістився Райффайзен Банк – 42,9 млрд гривень вкладень, кількість вкладників – 2 млн 539 тисяч. Цим банком керує австрійська банківська група.

Далі за вкладеннями йде Укрсиббанк – 33,4 млрд гривень, кількість вкладників – 2 млн 313 тисяч. Укрсиббанк входить до міжнародної фінансової групи BNP Paribas.

На п’ятому місці – приватний ПУМБ – 31,5 млрд гривень, кількість вкладників – 2 млн 434 тисяч. Банк пов’язують з найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим.

На шостій та сьомій сходинках – Укргазбанк та Універсалбанк. На базі останнього працює Монобанк.

Нагадаємо, станом на 1 липня 2021 року в Україні налічувалося 6895 діючих структурних підрозділів банків. Найбільше відділень як і раніше в державних Ощадбанку (1743) і ПриватБанку (1574). Однак ці два банки продовжують активно скорочувати свою мережу.

За матеріалами РБК-Україна.

Back to top button