Цікаве

Названа найкраща дієта для позбавлення від небезпечного жиру на животі

Зарубіжні вчені назвали кращу дієту, яка дозволяє позбутися від небезпечного жиру на животі. Доводи експертів на користь особливого способу харчування опубліковані у виданні Express.

Вісцеральний жир вважається небезпечним через те, що він оточує життєво важливі органи. Серед ускладнень, які можуть виникнути, діабет 2 типу, серцево-судинні захворювання. Доведено, що вживання продуктів з високим вмістом насичених жирів погіршує стан справ, тому внесення в раціон змін критично важливо. Останні дослідження показали, що низьковуглеводна дієта більш ефективна в цьому відношенні, ніж знежирені способи харчування.

В одному експерименті брали участь 69 чоловіків і жінок з надмірною вагою. Дотримання рекомендованої вченими дієті дозволило їм в середньому втратити на 10% більше вісцерального жиру і на 4,4% – загального, ніж добровольці, які дотримуються іншого раціону. Відзначається, що кетогенна дієта визнала в цьому відношенні найкращою, так як перевершила за результатами інші варіації меню.

Що стосується конкретних продуктів, дослідники з американського журналу клінічного харчування виявили, що цільні зерна значно зменшують черевний жир. Причина в тому, що вони регулюють рівень цукру в крові і продовжують почуття ситості. Контроль апетиту в свою чергу призводить до схуднення.

Back to top button