Цікаве

Навіщо потрібне ортопедичне взуття дитяче?*

У ранньому віці, коли дитина вчиться самостійно ходити, відбуваються зміни опорно-рухової системи. Кістково-м’язові структури активно розвиваються, відбувається перерозподіл навантаження на хребет і тазостегновий суглоб. Щоб забезпечити повноцінний і правильний розвиток скелета, необхідно використовувати ортопедичне взуття для дітей, яке надасть підтримку суглобів. Навіщо потрібна дитяче ортопедичне взуття і якими якостями воно повинне володіти? Як правильно вибрати? Де купити? На ці та інші питання відповімо далі.

Навіщо потрібне ортопедичне взуття дитяче?

У дитячому віці велика ймовірність утворення плоскостопості, оскільки м’язи і зв’язки дитини мають підвищену пластичність. Щоб виключити розвиток даного захворювання, важливо використовувати ортопедичне взуття. Лікувальні та профілактичні моделі дитячого взуття також дозволяють боротися з такими патологіями, як:

  • вальгусна деформація стопи;
  • клишоногість;
  • варусні стопи;
  • сколіоз, кіфоз, лордоз;
  • мозолі, натоптиші і ін.

Також дитяче ортопедичне взуття знижує ймовірність отримання травм, так як надійно фіксує ступні і гомілковостопний суглоб в правильному анатомічному положенні.

Види дитячого ортопедичного взуття

У спеціалізованих ортопедичних салонах ви можете зустріти такі види ортопедичного взуття:

  1. Профілактичне. Ефективно запобігає утворенню всіх типів плоскостопості, а також вальгусної деформації.
  2. Лікувальне. Таке взуття має призначати лікар на підставі наявних у дитини показань і індивідуальних особливостей будови стопи.
  3. Лікувально-профілактичне. Виконує профілактичну і лікувальну функції одночасно. Використовується при лікуванні плоскостопості, вальгусної, варусної деформації.

Сучасне дитяче взуття різноманітне. Воно випускається в різних дизайнерських виконаннях, володіє широкою гамою кольорів і функціональними особливостями. Самостійно вибрати дитяче взуття не так просто, тому ми рекомендуємо вам відвідати мережу ортопедичних магазинів Медтехніка Ортомедіка. Наші фахівці допоможуть вам правильно вибрати дитяче ортопедичне взуття і розкажуть все про його правильне використання.

Як вибрати ортопедичне взуття для дитини?

Якщо ви вирішили купити дитяче ортопедичне взуття – необхідно враховувати кілька важливих критеріїв. Від того, наскільки правильно буде зроблений вибір, залежить ефективність профілактики і лікування. На які характеристики необхідно звернути увагу? Перш за все, – це:

  1. Розмір. Взуття має добре сидіти на нозі, не здавлювати, але і не бути надто вільним. При виборі розміру можна орієнтуватися на поточний розмір звичайного взуття. Ви можете поставити дитину на аркуш паперу і обвести його стопу, а потім виміряти довжину ступні.
  2. Матеріали. Повинні бути надійними і стійкими, гіпоалергенними і якісними. Зовнішнє покриття взуття, як правило, виконується з натуральної шкіри, нубука або замші.
  3. Застібки. Якщо дитина зовсім маленька, тип застібок не настільки важливий, однак якщо ваш малюк вже самостійно одягає взуття, зверніть увагу, щоб застібки були простими, щоб дитині було зручно застібати і розстібати босоніжки, кросівки або черевики.

У дитячому взутті ортопедичному повинна бути надійна і досить гнучка підошва, ортопедична устілка і спеціальний задник, який буде стабілізувати голеностоп.

Де купити ортопедичне взуття для дитини?

Широкий асортимент дитячого ортопедичного взуття представлений в мережі магазинів Медтехніка Ортомедіка. Ви можете відвідати наш магазин в будь-який зручний для вас час і вибрати потрібну модель, проконсультувавшись з нашими фахівцями. Ми допоможемо вам зробити правильний вибір і підберемо для вашої дитини краще ортопедичне взуття. Також ви можете замовити дитяче ортопедичне взуття на сайті нашого інтернет-магазину. З будь-яких питань ви завжди можете звернутися на гарячу лінію нашої компанії.

*на правах реклами
Back to top button