Цікаве

Науковці повідомили – яким буде Світ через глобальну зміну клімату

Підвищенні температури на 2-3 градуси Цельсія до 2100 року призведе до того, що океан затопить землі, де живуть 280 млн чоловік, попереджають в ООН, інформує 1NEWS з посиланням на Погляд.

Глобальне потепління призведе до затоплення місць проживання 280 млн чоловік до 2100 року.

Це міститься у проекті доповіді Міжурядової групи експертів ООН зі зміни клімату (The Intergovernmental Panel on Climate Change).

За його даними, при нинішніх темпах зростання температури в результаті підйому рівня води з 2050 року прибережні міста і острівні держави почнуть все частіше страждати від повеней і ураганів.

Автори доповіді зазначають, що такі наслідки очікують планету при підвищенні глобальної середньорічної температури до 2100 року лише на 2-3 градуси Цельсія.

Щоб уникнути таких змін, країни світу повинні скоротити обсяг викидів парникових газів в атмосферу, закликають експерти. В першу чергу цим повинні зайнятися Китай, США, країни Євросоюзу та Індія, на частку яких припадає близько 60% викидів парникових газів.

Натомість, варто зазначити, що в червні 2017 року президент Дональд Трамп оголосив про намір вивести Сполучені Штати з угоди. Заходи, що вживаються Індією для поліпшення екологічної обстановки і зниження викидів вуглекислого газу, екологи визнають недостатніми. Керівництво Євросоюзу розробляє плани по скороченню викидів парникових газів до 2050 року на 80-95% в порівнянні з 1990 роком, але це викликає незгоду частини його членів.

 

 

 

 

 

Back to top button