Цікаве

Нацрада просить Disney додати у телеверсію нагородження 20 днів у Маріуполі

Нацрада просить Disney додати у телеверсію нагородження 20 днів у Маріуполі

Фото: Reuters
Нацрада закликає організаторів “Оскара” додати у телеверсію нагородження “20 днів у Маріуполі”

Нацрада просить створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент з номінацією “Найкращий повнометражний документальний фільм”.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася з листом до керівництва Walt Disney Company, з проханням додати у міжнародну телеверсію нагородження стрічки “20 днів у Маріуполі”. Про це йдеться в повідомленні на сайті ради.

За інформацією компанії, фільм Мстислава Чернова, який здобув золоту статуетку, у скорочений варіант не потрапив через часові обмеження. Представники Disney також додали, що вибір номінацій для скороченої версії був визначений заздалегідь.

“Нам важко повірити, щоб таке рішення персоналу студії було б політично вмотивованим рішенням, погодженим керівництвом компанії. Ми також уже знайомі з поясненнями Студії про попереднє планування скороченої версії та гадаємо, що воно цілком могло б бути лише попереднім. А також з розумінням ставимося до рішення українського суспільного мовника продемонструвати в Україні цей епізод – це має особливе значення у нашій країні, охопленій смертельним вогнем ворожих бомбардувань”, – заявили у Нацраді. 

Національна рада засмучена тим, що глядачі в багатьох країнах Східної півкулі не побачать церемонії нагородження фільму, який розповідає про жахи війни, і не почують потужної промови режисера Мстислава Чернова.

Раніше повідомлялося, що організатори вирізали зі скороченої міжнародної телевізійної версії “Оскара” номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, в якій переміг фільм “20 днів у Маріуполі”.

20 днів у Маріуполі покажуть у кінотеатрах

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button