Цікаве

Нацполіція встановила причину масової загибелі рідкісних птахів у Херсонській області

Після проведення ветеринарної та екологічної експертиз працівники інституту встановили, що загибель птахів сталася внаслідок отруєння діючою речовиною бродіфакум, яка входить до складу агрохімічних препаратів, що використовуються для боротьби з гризунами

Судова експертиза підтвердила, що червонокнижні сірі журавлі на Херсонщині загинули внаслідок отруєння препаратом, що використовується для боротьби з гризунами.

Про це інформує 1NEWS.

«Екземпляри загиблих птахів були направлені на дослідження у Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз. Після проведення ветеринарної та екологічної експертиз працівники інституту встановили, що загибель птахів сталася внаслідок отруєння діючою речовиною бродіфакум, яка входить до складу агрохімічних препаратів, що використовуються для боротьби з гризунами», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку року до поліції Херсонщини надійшло 25 повідомлень про загибель червонокнижних птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова» та полях сільгосппризначення. За всіма фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості, які розслідуються в одному кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель».

У Каховському районі перевірено 52 фермерські господарства, у деяких з них виявили хімічні препарати на основі бродіфакуму. Наразі на території цих господарств проводяться слідчі дії за оперативним супроводом відділу захисту інтересів суспільства й держави обласного управління поліції. Перевіряється документація оренди земельних ділянок та дозвільна документація на застосування пестицидів та агрохімікатів, які використовувались для боротьби з гризунами.

Back to top button