Цікаве

NASA завершило першу імітаційну місію на Марс

NASA завершило першу імітаційну місію на Марс

Фото: Скріншот
Імітація життя на станції на поверхні Марсу

Четверо добровольців провели понад рік у симуляторі середовища Червоної планети у Х’юстоні.

Космічний центр NASA завершив експеримент з імітації життя на станції на поверхні Марса. Про це повідомляє Space.

Місія CHAPEA-1 розпочалася 25 червня 2003 року, коли четверо добровольців провели більше року в змодельованому марсіанському середовищі в Космічному центрі імені Джонсона (JSC) в Х’юстоні. Експеримент завершився 6 липня.

Відомо, що в експерименті взяли участь Келлі Гастон, Анка Селаріу, Росс Броквелл і Натан Джонс.

“Це був унікальний досвід, сповнений великих викликів, радощів і печалей, насичений великою кількістю наполегливої роботи з неабиякою часткою веселощів”, – прокоментувала результати командувачка місії Келлі Хастон.

Протягом останнього року вони жили в симуляторі Mars Dune Alpha. Там, завдяки 3D-друку, дослідники відтворили умови, з якими можуть зіткнутися учасники першої експедиції на Червону планету.

“Більше року екіпаж моделював політ на Марс, зокрема вирощував і збирав овочі, щоб доповнити нею сублімовану їжу, підтримував своє обладнання та середовище існування. Добровольці працювали в умовах додаткових стресів, яких зазнає екіпаж експедиції на Марс. Йдеться, зокрема, про спілкування із Землею із затримками, обмеження ресурсів та ізоляція”, – написали представники NASA.

Цей досвід допоможе NASA у плануванні реальних пілотованих місій на Червону планету, які агентство планує запустити наприкінці 2030-х або на початку 2040-х років.

Раніше повідомлялося, що вчені отримали більший урожай овочів на Марсі за допомогою стародавнього способу посадки рослин – технології Майя.

Гелікоптер Ingenuity завершив свою роботу на Червоній планеті

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button