Цікаве

NASA висадить на Місяць першого не американця

NASA висадить на Місяць першого не американця

Фото: The White House
Камала Гарріс

Посадка має відбутися або наприкінці 2025 року, або 2026 року. Після цього будуть місії Artemis 4 і Artemis 5 у 2028 і 2029 роках відповідно. У межах цих місій астронавти також висадяться на Місяці.

Під час чергового засідання Національної космічної ради віцепрезидент США Камала Гарріс заявила, що NASA висадить на Місяць першого не американця. Це станеться у відносно найближчому майбутньому, пише Space.

“Астронавт з іншої країни світу буде доставлений на поверхню Місяця вже до кінця 2020-х років. Основною цілісно місячної програми Artemis є встановлення постійної присутності людини на Місяці вже до кінця цього десятиліття. Тобто у відносно найближчому майбутньому на супутнику Землі мають побудувати першу базу, а на орбіті навколо Місяця має з’явитися невелика космічна станція Gateway. У межах своєї місячної програми NASA співпрацює з Європейським космічним агентством (ЄКА), Японським агентством аерокосмічних досліджень (JAXA) і Канадським космічним агентством (CSA)”, – сказала вона.

Однак, коли саме це станеться точніше і яку країну представлятиме астронавт Гарріс не повідомила.

Нагадаємо, 31 травня космічний корабель Crew Dragon повернув на Землю космічних туристів, які десять днів провели на Міжнародній космічній станції.

SpaceX відправила на МКС вантаж для NASA

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button