Цікаве

NASA вдарить ракетою по астероїду заради захисту Землі: подробиці

Космічне агентство NASA та компанія Ілона Маска SpaceX запустять ракету Falcon 9 у космос, щоб ударити по астероїду. Вчені хочуть випробувати систему, яка дозволить змінювати траєкторію космічних тіл.

Якщо місія буде успішною — її можна буде використовувати для поразки космічних об’єктів, які несуть потенційну небезпеку Землі та всьому людству, розповідає 1News.

І хоча на нашу планету щодня летить величезна кількість астероїдів, їхні розміри не дозволяють навіть торкнутися поверхні. Велика швидкість провокує спалах в атмосфері Землі. Але близько 66 млн років тому величезне космічне тіло припинило існування динозаврів. Зіткнення підняло величезну кількість пилу в повітря, яке заслонило Сонце.

Нова система NASA отримала назву Dart. Астрономи хочуть дізнатися, чи ракета зможе цілеспрямовано літати у бік астероїда для поразки цілі.

– Це перший крок до запобігання зіткненню Землі з космічними об’єктами, – сказав Джей Тейт, директор Національного інформаційного центру з об’єктів, що зближуються із Землею.

Dart має вагу в 610 кг — його відправить у космос ракета Falcon 9 вже цієї середи. Коли він зіштовхнеться з астероїдом, вчені зможуть помітити зміну траєкторії польоту космічного тіла.

Джерело: The Guardian
Back to top button