Цікаве

НАСА попередило про наближення до Землі небезпечного астероїда

21 березня 2021 року повз Землю на небезпечній відстані пронесеться астероїд, пише 1NEWS з посиланням на Діалоги.

Таку інформацію надали співробітники американського космічного агентства НАСА. Вони відзначили, що розмір цього астероїда перевищує 1 км, і в даний час він рухається зі швидкістю 34 кілометрів на секунду.

Фахівці НАСА включили цей об’єкт в список потенційно небезпечних для Землі астероїдів і підкреслили, що він пролетить повз нашу планету на відстані близько 2 млн км, а це приблизно в 5 разів більше, ніж дистанція від Землі до Місяця. Астероїд 2001 FO32 в NASA віднесли до категорії потенційно небезпечних. Американські вчені порадили не панікувати, оскільки шанси на те, що астероїд зіткнеться із Землею, близькі до нуля, але в той же час вони відзначають, що в деяких випадках такі космічні об’єкти можуть змінювати траєкторію польоту.

Зокрема, на це може вплинути відразу кілька факторів, одним з яких є гравітаційне залучення інших космічних об’єктів в Сонячній системі. Нагадаємо, що минулого тижня на мінімальній відстані від Землі пролетіли відразу три астероїда, про що також повідомляли співробітники НАСА.

 

 

 

 

 

 

Back to top button