Цікаве

NASA має намір побудувати буксир для виведення МКС із орбіти

NASA має намір побудувати буксир для виведення МКС із орбіти

Фото: NASA
МКС хочуть звести з орбіти за допомогою буксиру

У 2030 році закінчиться термін експлуатації МКС і її спрямують для контрольованого зруйнування.

 
NASA вирішило розробити космічний корабель, здатний направити МКС до контрольованого зруйнування в атмосфері Землі, коли закінчиться час перебування на орбіті. Про це повідомляє Space.com.
 
Зазначається, що про це стало відомо, коли Білий дім опублікував запит федерального бюджету на 2024 рік. Виділені NASA 27,2 мільярда доларів, включаючи 180 мільйонів доларів на початок розробки нового космічного буксира, який міг би безпечно вивести МКС в область над відкритим океаном після закінчення терміну її експлуатації у 2030 році, а також виконувати інші види діяльності.
 
Як заявила на прес-конференції керівник відділу пілотованих космічних польотів Кеті Людерс, оцінна вартість нового буксира складе трохи менше одного мільярда доларів, але пізніше її можна буде знизити в міру того, як надходитимуть пропозиції від аерокосмічних компаній.
 
Новий буксир, як очікується, доповнить існуючі можливості партнерів МКС. Поки що безпечне відведення станції з орбіти передбачає використання двигунів одного з російських вантажних безпілотних кораблів Прогрес. Утім, NASA хочуть отримати резервний варіант.
 
Раніше повідомлялося, що апарат Юнона надіслав на Землю одні з найкращих і найточніших знімків супутника Юпітора під назвою Іо.
 
Корабель Crew Dragon з екіпажем приводнився в Атлантичному океані
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button