Цікаве

Народний депутат обговорював замовні сюжети прямо на засіданні Верховної Ради (фото)

Депутат Верховної Ради обговорював замовні сюжеті на телебаченні під час пленарного засідання 30 червня. Це зміг зафіксувати кореспондент 1News.

фото 1News

Так, депутат переписувався зі співрозмовником на ім’я Юрій Маслак. Він йому пише про те, що «необхідно показати спікера, як депутата з активною позицією та такого, який відповідає запитам більшості своїх виборців».

Депутат уточнює, що хронометраж сюжету має бути від 40 секунд до 1,5 хвилин.

Співрозмовник Маслак відповідає, що «саме це і робиться» і пропонує депутату зустрітися та все обговорити.

для збільшення натисність на фото

Далі депутат пропонує, що можна зробити сюжет блоками: «Але можна зробити блоками з можливістю поєднання в такий собі новинний сюжет, що показує роботу депутата в різних її форматах: в залі ВР (Верховної Ради – ред. 1News), на засіданнях Комітету, участь в НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг – ред.) чи ще десь та на ТБ».

«Акцент на захисті інтересів виборця та Маріуполя», – додає депутат.

Згодом він пише, що «варто почати зі сценарію, потім його підкріпити діями – виступом з трибуни ВР, показати запити на Кабмін, гроші по соцекономрозвитку (10 млн вже отримані)».

для збільшення натисність на фото

Цікаво, що на початку переписки депутат питає, скільки буде коштувати такий сюжет, на що його співрозмовник відповідає, що «необхідно розуміти чітке технічне завдання».

З переписки можна зробити висновок, що мова йде про замовний сюжет для депутата, який обирався в Маріуполі Донецької області.

У Верховній Раді цього скликання троє депутатів, що обирались за округами, які включають Маріуполь. Це Вадим Новинський (57 округ), член депутатської групи «За майбутнє» Дмитро Лубінець (60 округ) та позафракційній Сергій Магера (58 округ).

З цих трьох депутатів активну участь в засіданнях НКРЕКП брав тільки Сергій Магера. На момент обрання депутатом він був директором з регіонального розвитку «Маріупольського металургійного комбінату Імені Ілліча», що входить в групу компаній Метінвест, підконтрольну Рінату Ахметову.

З 2002 року Магера був депутатом Маріупольської міської ради, у 2014-му – був кандидатом в народні депутати від «Опозиційного блоку».

В той же час співрозмовник депутата, в якого той запитував про можливість зробити новинний сюжет, Юрій Маслак – працює на телеканалі «Інтер». Принаймні саме така інформація міститься на його сторінці у Facebook. Аватарка Маслака у соціальній мережі така ж, яка і в переписці на телефоні депутата.

На місцевих виборах Юрій Маслак був кандидатом на посаду Броварського міського голови від партії «За майбутнє».

Back to top button