Цікаве

Народного депутата хочуть позбавити права відвідувати Верховну Раду

Фракція партії «Європейська солідарність» назвала рішення Регламентного комітету позбавити депутата Ірину Геращенко права відвідувати наступні 5 засідань Верховної Ради диктатурою і закликала не підтримувати це рішення. Таку заяву озвучив депутат Микола Княжицький.

народний депутат Ірина Геращенко. Фото 1News

«Щойно стався безпрецедентний випадок на засіданні регламентного комітету… За це рішення проголосували лише представники одної фракції «Слуга народу». Представники всіх інших фракцій проголосували проти. Це рішення суперечить Конституції України, бо скасовуючи недоторканість, ми дозволили депутатам з цієї трибуни висловлюватися спокійно і вільно. Вважаємо це рішення неконституційним, недемократичним і принизливим», – заявив він.

Княжицький зазначив, що це рішення було прийнято через те, що Ірина Геращенко сказала з цієї трибуни – це цитувалося у відкритих джерелах інформації і цитую ще раз: «Друзі, ви знаєте п’ять років тому «зеленые человечки» захопили Крим, зараз «зеленые человечки» захоплюють український парламент і насправді повністю його перекреслюють».

«В цих словах Ірини Геращенко не згадувалася жодна фракція, жоден народний депутат. Вона, як і всі ми, протестувала проти згортання демократії в Україні, проти встановлення диктатури і тоталітаризму, які справді дорівнюють фактам знищення України, які чинять різні «зеленые человечки». Жодної образи тут, очевидно, не було», – додав він.

«Європейська Солідарність» закликає всі фракції не допустити позбавлення Iryna Gerashchenko права відвідувати засідання, адже це означатиме диктатуру в парламентіhttps://bit.ly/2keiP6K

Опубліковано Європейська Солідарність Четвер, 12 вересня 2019 р.

Сама Ірина Геращенко заявила, що вона «захищає право всіх народних депутатів на позицію, на свободу висловлювання і думки»

«Можна мати картку для голосування і мандат, вле так і не стати депутатом. А можна й без картки для голосування мати сміливість, позицію і голос», – зазначила вона.

Можна мати картку для голосування і мандат, вле так і не стати депутатом. А можна й без картки для голосування мати сміливість, позицію і голос. Я захищаю право всіх народних депутатів на позицію, на свободу висловлювання і думки.

Опубліковано Iryna Gerashchenko Четвер, 12 вересня 2019 р.

Раніше Регламетний комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді позбавити Ірину Геращенко права відвідувати парламент протягом наступних 5 засідань. За це рішення проголосувало 6 членів комітету з 11.

Рішення було ухвалено за зверненням лідера фракції «Слуга народу» Давида Арахамії.

Своє звернення він аргументував тим, що Геращенко образила його та колег своїми заявами і так і не вибачилась.

Сама Геращенко на засідання комітету на прийшла.

10 вересня Геращенко порівняла народних депутатів зі «Слуги народу»  із «зеленими чоловічками», які захопили півострів Крим. Також вона назвала діючий парламент «зеленим принтером та ксероксом», а депутатів «підставкою під зелену кнопку». Такі висловлювання Геращенко стали реакцією на надшвидкі голосування Верховної Ради без вивчення законопроектів та обговорення поправок.

Сама Геращенко запевняє, що під час засідання не вживала жодних образливих висловлювань на адресу інших депутатів чи фракцій.

Back to top button