Цікаве

Найвищий хмарочос Нью-Йорку переходить на енергію вітру

Повний перехід на поновлювану енергію дозволить уникнути виробництва близько 204 мільйонів кілограмів вуглекислого газу

Найвищий хмарочос у Нью-Йорку та ще 13 офісних будівель на Мангеттені тепер будуть працювати за рахунок енергії вітру.

Про це інформує 1NEWS.

Компанія «Empire State Realty Trust» (ESRT) оголосила про закупівлю 300 мільйонів кіловат-годин енергії вітру у Green Mountain Energy та Direct Energy.

Фактично це означає, що хмарочос та пов’язані з ним офіси не будуть безпосередньо підключені до вітряних електростанцій, але компанія буде оплачувати поновлювану енергію, необхідну для забезпечення роботи Емпайр-Стейт-Білдінг.

Спеціалісти підрахували, що кількості придбаної електроенергії вистачило б, щоб освітлювати всі будинки у штаті Нью-Йорк протягом місяця.

Відомо, що нью-йоркські офіси – одне з найбільших джерел викидів парникових газів в США. Будівлі в місті генерують більше двох третин викидів вуглецю в атмосферу.

«Все більше і більше власників будинків розуміють критичну роль, яку відіграє їх діяльність у боротьбі зі зміною клімату», – заявила Донна Де Костанцо, директор з питань клімату та чистої енергії в Раді захисту природних ресурсів.

Компанія ERST сподівається, що повний перехід на поновлювану енергію дозволить уникнути виробництва близько 450 мільйонів фунтів (204 мільйони кілограмів) вуглекислого газу. Це еквівалентно викидам CO2, що генерують всі таксі Нью-Йорка за рік.

Джерело: ZN.ua

Back to top button