Цікаве

Найневибагливіші домашні рослини, які не вимагають догляду: список

Багато хто любить різні кімнатні рослини, адже вони надають приміщенню затишку і покращують якість повітря, проте їм потрібен правильний догляд, що вимагає вільного часу, якого часто практично немає. Зазначимо, що існує невеликі та невибагливі види квіток, які не претендують на постійний нагляд.

Серед таких рослин – алое, ечеверія, плющ та інші. Про те, які види квітів можна не поливати часто і як вони виглядають, розповідає 1News.

Аспідістра

Англійці називають цей вид рослини “чавунним”, оскільки витримує спеку і холод, нестачу світла та вологи. Зазначимо, що через велику кількість листя на довгих стеблинках, його також називають “дружною сімейкою”.

Кімнатна рослина "Аспідістра".
  • Алое

Знайома багатьом рослина з дитинства прийнято вважати корисною, проте, крім своїх властивостей, вона чудово виглядає в декорі. Є кілька видів, які цікаво впишуться в спільний інтер’єр кімнати. Рослина не вимагає особливих зусиль для догляду.

Кімнатна рослина "Алое".
  • Ечеверія

Цей вид рослини не потребує особливої турботи, все, що йому необхідно – грунт для сукулентів і зрідка поливати. Наприклад, влітку достатньо полити один раз на тиждень, навесні та восени – один раз на місяць, а взимку можна – 1-2 рази за сезон.

Кімнатна рослина "Ечеверія".
  • Плющ

Невибаглива рослина може рости до п’яти метрів завдовжки, але вимагаючи рідкісного і помірного поливання водою, а також періодичного підрізання.

Кімнатна рослина "Плющ".
  • Хлорофітум

Популярну рослину можна зустріти практично скрізь – дитячий садок, школа, університет, держустанови і так далі. А все тому, що не потребує пильної уваги. Квітка довгий час може обходитися без води, світла, а також легко переносить будь-які пошкодження.

Кімнатна рослина "Хлорофітум".
  • Кактус

Це лідер серед невеликих та невибагливих рослин, адже все, що йому потрібне спеціальний ґрунт, сонячне світло та рідкісне поливання. А різноманітність його форм дозволяє підібрати потрібну рослину в будь-який інтер’єр.

Кімнатна рослина "Кактус".
  • Раписова пальма

Невимоглива до догляду пальма – одна з популярних, оскільки гарно виглядає в загальному інтер’єрі і потребує рідкісного помірного поливу. Їй не потрібне особливе освітлення, а також пересадка, якщо це не крайня необхідність.

Кімнатна рослина "Раписова пальма".
  • Сансевієра/”Тещин язик”

Давно знайома кожному рослина, яка також у лідерах невибагливості. Все, що потрібно квітки – полив. Він не потребує особливого яскравого або темного освітлення, теплої або холодної температури – воно росте майже скрізь.

Кімнатна рослина "Сансевієра".
  • Каланхоє

Кімнатна рослина відома більше, як лікарська, яка не вимагає жодного догляду. Його поливати можна рідко, оскільки листя і стебла мають велику кількість вологи. Також це тіньовитривала квітка, яка без проблем переносить перепади температури.

Кімнатна рослина "Каланхое".
  • Спатіфіллюм

Рослина трохи витратніша за часом на догляд, ніж перераховані вище, проте вона також вважається невибагливим. Недолік вологи переносить чудово, не вимагає пересадок, а головний плюс – цвіте протягом усього року.

Кімнатна рослина "Спатіфіллюм".
Джерело: Обозреватель
Back to top button