Цікаве

Найкращі типи підошви для зимового взуття

Більшість людей при покупці нового взуття в першу чергу орієнтуються на його зовнішній вигляд. Звичайно, дуже важливо, щоб виріб вам подобався, але не варто також забувати про безпеку. Найважливішим елементом у конструкції будь-якого взуття є підошва. Саме ця частина відповідає за термін служби виробу, безпеку та комфорт використання. Купити чоловічі або жіночі чоботи, черевики, туфлі, кросівки та інше взуття з надійною підошвою можна в інтернет-магазині Sezon. На сайті представлено великий асортимент якісної продукції для зими, демісезону чи літа за доступними цінами.

Типи підошви для взуття та їх особливості

Щодня підошва піддається механічним впливам. Залежно від призначення, взуття оснащується підошвою різного типу:

  1. Плоска (балетки, сандалі, в’єтнамки та інше літнє взуття). У носінні дуже зручне, але оскільки таке взуття неправильно розподіляє навантаження на хребет, ортопеди рекомендують використовувати його якомога рідше.
  2. Підбори. Бувають різної форми та висоти. Щоб не ризикувати своїм здоров’ям, слід вибирати підбори не вище 5 см із широкою основою.
  3. Платформа. Буває різної висоти. Від занадто високої платформи краще відмовитися, щоб не створювалося зайве навантаження на стопу.

Правильний вибір підошви дозволить вам вільно пересуватися по різних поверхнях та уникати травмування.

Підошва для сучасного взуття: матеріали виготовлення

Сьогодні при виробництві підошви найчастіше використовуються такі матеріали:

  1. Поліуретан. Гнучкий та міцний матеріал, що поглинає удари. Підходить для літнього сезону (для виробництва спортивного, захисного спецвзуття та виробів для відпочинку). При низькій температурі стає твердішим і може тріснути.
  2. Термополіуретан. Сировину одержують, піддаючи поліуретан впливу тиску та високої температури. Матеріал використовується при виробництві двошарової підошви, призначеної для спортивного, робочого та повсякденного взуття. Вироби відрізняються відмінним зчепленням з різними поверхнями та стійкістю перед деформаціями. Мінуси полягають у порівняно великій вазі, низькій гнучкості та слабкій термоізоляції.
  3. Термопластична гума. Підошва з цієї сировини стійка до погодних умов, мінусових температур та має тривалий термін служби. Вона ідеально підходить для зимового та осіннього взуття, гарантує чудову гнучкість навіть за екстремально низьких температур. Крім того, вона відмінно прилягає до землі, що робить її популярною для чоловічого, жіночого та дитячого трекінгового взуття або спортивних моделей для тренажерного залу.
  4. Термоеластопласт. Підошву з цього матеріалу використовують при виготовленні виробів для зими, демісезону та літа. Вона міцна, еластична, стійка до перепадів температур. Матеріал чудово зберігає тепло, тому особливо часто застосовується при виготовленні повсякденного зимового та осіннього взуття.
  5. Полівінілхлорид (ПВХ). Один із найпоширеніших пластиків у світі застосовується також для виготовлення підошов. В останні роки цей матеріал поступово вдосконалювався, завдяки чому вдалося досягти гарного рівня екологічної ефективності, міцності та максимальної безпеки.
  6. Туніт. Сировину одержують, змішуючи гуму та шкіряні волокна. Матеріал досить естетичний, при експлуатації майже не стирається і не промокає. Недоліком вважається висока жорсткість. Взимку можна зіткнутися з проблемою ковзання виробів — знадобляться спеціальні набійки. Матеріал не рекомендований для виготовлення дитячих виробів.

Від якості підошви безпосередньо залежить термін служби взуття. При пошкодженні цієї частини необхідно буде замінити її або купити нову пару взуття. Якщо виріб дешевий, заміна підошви на нову якісну фінансово невигідна. Тому варто інвестувати у взуття з добротною підошвою і не турбуватися про її заміну та ремонт.

Підібрати якісну продукцію від перевірених виробників ви зможете на сайті Sezon. Магазин проводить різноманітні акції та розпродажі. Також діє програма лояльності, знижка кешбек 5% на наступну покупку. Відправлення товару здійснюється в день замовлення. При замовленні від 2000 грн доставка безкоштовна.

Back to top button