Цікаве

Найбезпечніші авто 2021: список

Європейський комітет із проведення незалежних краш-тестів EuroNCAP назвав 5 найбезпечніших автомобілів 2021 року. У списку є навіть електрокари, повідомляє 1News.

Експерти оцінювали транспорт за кількома критеріями:

  • Захист дорослих;
  • Захист дітей;
  • Безпека для пішоходів;
  • Пристрої безпеки.

Так, найкращим електрокаром визнали новий Mercedes-Benz EQS в категорії автомобільного бізнес-класу. Йому вдалося перевершити навіть електрокар від Volvo – Polestar 2.

Популярний сегмент великих кросоверів також знайшов свого фаворита – чеський Skoda Enyaq має чудовий захист дітей та дорослих.

Японський автомобіль Nissan Qashqai переміг у категорії компактних кросоверів. Щоправда, він не дуже безпечний для пішоходів — інженерам є над чим попрацювати.

Компактний сімейний автомобіль Skoda Fabia сподобався комітету, але транспорт має істотні недоліки. Автомобіль не надто безпечний для пішоходів, а над електронними помічниками треба попрацювати.

Несподівано лідером у категорії маленьких сімейних авто виявився Toyota Yaris Cross – його оцінки досить усереднені за всіма параметрами. Чудовий автомобіль як для поїздки містом, так і для виїзду на природу.

Джерело: EuroNCAP
Back to top button