Цікаве

Над Землею виявили небезпечний космічний «Бермудський трикутник»

Над Землею експерти виявили аномальний пролом з підвищеною радіацією в захисному магнітному полі планети, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Область отримала назву Південно-Атлантична аномалія або «Бермудський трикутник космосу». За словами вчених, аномальна зона займає велику область, порівнянну з континентальної площею США. В умовах найпотужнішою радіації і слабкого геомагнітного поля, «Бермудський трикутник» створює збої в електроніці, небезпечні умови для космічних кораблів і супутників, які перетинають його.

Так, до числа постраждалих відноситься японський супутник Hitomi, який перетнув зону на початку 2016 р, в результаті апарат втратив зв’язок із Землею і впав з орбіти. Вчені з’ясували, що супутник передавав інформацію про обертання на 21,7 градуса на годину, хоча в дійсності він був нерухомий.

Негативно «Бермудський трикутник» впливає й на людей. Космонавти МКС постраждали від радіації і скаржилися на незвичайні білі плями перед очима. В результаті були розроблені спеціальні засоби захисту.

При цьому експерти з NASA повідомили, що аномальна зона зміщується на захід і росте. Вже через 5 років вона імовірно збільшиться на 10% відносно даних 2019 р

 

 

 

 

 

Back to top button