Цікаве

На які проблеми зі здоров’ям можуть вказувати шорсткі лікті?

На які проблеми зі здоров’ям можуть вказувати шорсткі лікті?

Почервоніння, бляшки, свербіж, тріщини на лікті мають стати сигналом для оперативного візиту до медиків.

Такі прояви на лікті, як свербіж, тріщини, почервоніння шкіри на ліктях можуть сигналізувати про серйозні захворювання, з якими людина самостійно не впорається. Тому в такій ситуації не варто займатися якимось самолікуванням. Краще буде негайно вирушити по допомогу до лікаря.

За словами експерта, стан шкіри на ліктях може багато нам підказати з приводу стану наших внутрішніх органів. І з цим жартувати і цим нехтувати точно не варто.

«Будь-яке незрозуміле почервоніння, бляшки, свербіж, тріщини на лікті – бігом до фахівця. Так як це може бути першим сигналом про те, що з вашими внутрішніми органами не все гаразд. І найголовніше – не треба, не знаючи справжнього діагнозу, намагатися лікуватися самостійно в домашніх умовах», — застерігає фахівець.

Найчастіше надмірна сухість та лущення шкіри на ліктях є ознаками того чи іншого дерматологічного захворювання. Не виключено, що здебільшого ми можемо мати справу з псоріазом.

У тому випадку, коли сухість дуже сильна, з’явилося почервоніння, а до них додався неприємний свербіж, ці симптоми можуть бути ознаками іхтіозу. За словами лікаря, у подібній ситуації спостерігається сильне лущення шкіри, вона покривається нерівними тріщинами та лусочками, схожими на риб’ячі. Тут також саму ситуацію не виправити. Потрібна професійна допомога дерматолога.

І вже точно не варто братися за наше улюблене самолікування, в тому числі народними засобами, які підказали бабусі-сусідки на лавці біля під’їзду або тими, що ви знайшли в Інтернеті. Ні, далеко не всі там відверті брехні. Але все-таки, коли йдеться про ваше власне здоров’я, краще буде проконсультуватися з дипломованим фахівцем, який після огляду або, якщо знадобиться, обстеження та аналізів, призначить вам потрібне лікування.

Основне лікування полягає у регулярному застосуванні зволожуючих спецзасобів, це можуть бути так звані емоліенти. Але тут важливо відразу для себе зрозуміти, що лікувати подібні болячки необхідно регулярно, а не раз від разу.

Пацієнтам, які страждають на іхтіоз, потрібне обов’язкове ранкове і вечірнє нанесення прописаних зволожуючим лікарем. Тобто встаємо вранці — наносимо засіб на хворе місце. Увечері впоралися зі справами, повторюємо цю нескладну процедуру.

Ще однією причиною появи шорсткості на шкірі ліктів може стати зниження чутливості клітин до інсуліну. У різних ситуаціях ця ознака може бути як короткочасною – від кількох днів до кількох тижнів, так і досить тривалою – від кількох тижнів і довше. До того ж у такій ситуації може змінюватися колір шкіри. Але що відбувається з організмом, може виявити лише ендокринолог.

Звертатися до нього необхідно й у тому випадку, коли сухість та зморшкуватість ліктів з’явилися при схудненні на фоні порушення метаболізму.

Загалом, не все так просто, як людям здається при появі шорсткості на ліктях . Але й не все так страшно, якщо вчасно отримати професійну допомогу медиків та правильно призначене лікування.

Back to top button