Цікаве

На півдні України хочуть перенести початок навчального року

Практика зміни розкладу початку навчального року залежно від регіону та кліматичних умов є поширеною за кордоном

Одеська обласна державна адміністрація (ОДА) ініціює перенесення початку навчального року на 20 вересня.

Цю ініціативу підтримали окремі парламентарі від Одеської області, а також керівництво Миколаївської та Херсонської обласних держадміністрацій, – інформує 1NEWS.

“Історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався з середини травня. Проте декілька останніх років спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень та червень супроводжуються частими опадами, вітрами та відсутністю тепла, а про вересень туристи відгукуються як про “оксамитовий сезон”, тобто найкращий час для приїзду в приморські регіони Одещини, Миколаївщини та Херсонщини”, – зазначив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов.

За його словами, продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів “оксамитового сезону” вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам жителів регіону.

За попередніми розрахунками Інституту проблем ринку, у вересні приморські регіони можуть додатково отримати майже 600 мільйонів гривень до місцевих бюджетів – половина цих коштів, за розрахунками, припадає на Одещину.

Практика зміни розкладу початку навчального року залежно від регіону та кліматичних умов є поширеною за кордоном.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button