Цікаве
Гаряча новина

На Миколаївщині журналістів тримали у заручниках на підприємстві «Нібулон» (відео)

У селі Лідіївка Миколаївської області знімальну групу «Стоп корупції» побили люди, пов’язані з ТОВ СП «Нібулон». Про це розповіла журналістка знімальної групи Христина Кришиха. Знімальна група була заблокована на території парковки біля місцевої філії «Нібулону» протягом 8 годин, повідомляє «112 канал».

Як зазначається, раніше до журналістів проекту звернулися жителі Лідіївки зі скаргою на те, що «Нібулон» відбирає у них землю. Журналісти, які приїхали розібратися у рамках розслідування у цій історії, звернулися до філії ТОВ СП «Нібулон» у Лідіївці, зокрема до керівника філії Дмитра Шейка, щоб почути їхню позицію з приводу цього питання.

Однак Шейко від коментарів відмовився та втік на територію заводу, попередньо штовхнувши журналістку.

Незабаром приїхала поліція, яку викликав Шейко. Журналістка попросила її зафіксувати факт перешкоджання професійній діяльності та написала заяву. Однак в цей час на знімальну групу напали люди, яких, очевидно, покликав керівник філії.

«Поки я пишу заяву, 40 людей, злих, агресивних, вибігають та нападають на оператора і водія знімальної групи, забирають техніку, квадрокоптер, камери, все це кидають», – каже Христина Кришиха.

Завдяки поліції техніку вдалося забрати. Проте надалі за допомогою своїх автомобілів представники заводу заблокували на парковці біля заводу як знімальну групу, так і поліцію.

На місце події приїхав Олег Ситніков, керівник відділу поліції, та дві групи швидкого реагування, але врегулювати ситуацію не вдається – журналісти та поліція заблоковані вже протягом 5 годин.

На сайті «Стоп корупції» журналісти опублікували протокол, складений на місці подій.

Пізніше стало відомо, що журналістів відпустили “з полону” після опівночі. “Переслідування, провокації, погрози і 8 годин поспіль у заручниках. Так «привітно» сьогодні мене і мою знімальну групу зустріли співробітники філії ДП «Лідіївське» ТОВ СП «Нібулон». Усі їхні дії координував і давав вказівки директор філії Шейко Дмитро. Про усі деталі події напишу завтра. А зараз пишу заяву в поліцію. Другу за день”, – повідомила Христина Кришиха.

Раніше журналісти цієї програми в ході розслідування про скандали навколо компанії «Нібулон» знайшли нерухомість в швейцарському місті Невшатель, яка може належати родині аграрних бізнесменів Вадатурських. Так, під час відвідування будинку в Невшателі журналісти «Стоп корупції» зафіксували таблички з прізвищами Олексія та Світлани Вадатурських.

Олексій Вадатурський – беззмінний генеральний директор сільськогосподарського підприємства «Нібулон». Його син Андрій Вадатурський – народний депутат України.

Back to top button