Цікаве

На Марсі виявлено новий кратер

На Марсі виявлено новий кратер

Фото: nasa.gov

На Марсі виявили новий кратер

Вчені припускають, що цьому ударному кратеру лише кілька років. Він розташований неподалік екватора.


На поверхні Марса вчені виявили новий кратер. Його побачили вчені з Університету штату Аризона, вивчаючи знімки космічного апарата Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), що кружляє навколо Червоної планети. Про це повідомляє Universe Today.


Передбачається, що ландшафт Червоної планети змінюють удари космічного каміння, які залишають після себе ударні кратери. Саме такий новий об’єкт виявили вчені


Знімок було зроблено у липні 2020 року.


“Спочатку космічний апарат MRO за допомогою камери CTX шукає різні аномалії, які свідчать про зміну ландшафту Марса. Потім за допомогою камери HiRISE, яка може робити більш деталізовані зображення, апарат досліджує певні ділянки, які зазнали змін. Завдяки даним космічного апарата вчені з’ясували, що на Марс падає приблизно 200 космічних каменів на рік, але це переважно невеликі удари”, – зазначили вчені.


При цьому точних даних про розмір кратера немає. Але на знімку видно яскраві ділянки, які можуть казати про наявність льоду.


Нагадаємо, раніше Perseverance завдяки двом спеціальним мікрофонам записав п’ять годин звуків марсіанського вітру, шарудіння коліс та звуки двигунів вертольота Ingenuity.


Perseverance зняв сонячне затемнення на Марсі



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button