Цікаве

На Мадагаскарі виявили багатоніжку, яку вважали вимерлою понад століття

На Мадагаскарі виявили багатоніжку, яку вважали вимерлою понад століття

Фото: Re:wild
Spirostreptus sculptus

Науковці здійснили сенсаційне відкриття в природному парку Макіра, знайдено багатоніжку Spirostreptus sculptus, яку востаннє бачили у 1897 році.

На Мадагаскарі вчені виявили багатоніжку, яку вважали вимерлою понад століття. Про це повідомляє CNN.

Протягом трьох тижнів науковці шукали в природному парку Макіра 30 видів тварин, риб і комах, які вважалися зниклими. Найбільш захопливим відкриттям стало виявлення багатоніжки Spirostreptus sculptus, розмір якої сягає 27,5 сантиметрів. Цю невловну істоту вперше задокументували ентомолог Анрі де Соссюр та натураліст Лео Центнер у 1897 році.

“Це дивовижне відкриття, яке робить мене щасливим, тому що цей вид, як з’ясувалося, не вимер. Він, як і раніше, зустрічається в первинних тропічних лісах, і я спостерігав не одну, а кілька особин”, – сказав Дмитро Тельнов – фахівець із жуків із Музею природної історії в Лондоні.

Хоча дослідникам не вдалося знайти всі види з втраченого списку, вони зробили кілька важливих відкриттів. Під час експедиції було повторно знайдено два види мурахоподібних квіткоїдів, які не спостерігалися з 1958 року, і павука-скакуна Tomocyrba decollata, загубленого з моменту його першого відкриття в 1900 році. Крім того, вчені відкрили новий вид павуків-зебр, які раніше не були відомі науці.

Раніше повідомлялося, що у Бразилії вчені створили генетично модифікованих комарів.

Влада Японії бореться з нашестям єнотів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 11 =

Back to top button