Цікаве

На Галапагоських островах знайшли гігантську черепаху

Самиця гігантської черепахи Фернандіна, вік якої, за оцінками, перевищує 100 років, нині перебуває у центрі розведення на острові Санта-Крус

Гігантська черепаха, виявлена на Галапагоських островах, належить до виду, який, на думку вчених, вимер понад століття тому.

Це підтвердила генетична експертиза, – інформує 1NEWS.

Самотню самицю побачили під час експедиції на острів Фернандіна у 2019 році.

Науковці взяли зразки її біоматеріалу, щоб порівняти їх з рештками самця Chelonoidis phantasticus, або гігантської черепахи Фернандіна.

Підвид Chelonoidis phantasticus помітили учасники експедиції Каліфорнійської академії наук в 1906 році, і відтоді цих черепах на острові не зустрічали.

Науковці привезли зразки самця до відділу герпетології, і саме вони дозволили генетикам з Єльського університету 115 років по тому визначити, що знайдена 2019 року самиця дійсно є Chelonoidis phantasticus.

Самиця гігантської черепахи Фернандіна, вік якої, за оцінками, перевищує 100 років, нині перебуває у центрі розведення на острові Санта-Крус.

Вчені знайшли на острові Фернандіна відбитки та фекалії, які, на їхню думку, вказують на те, що в дикій природі залишилося більше особин цього виду.

Директор Галапагоського національного парку Денні Руеда сказав, що на острів Фернандіна відправлять експедицію, щоб спробувати знайти інших представників того ж виду.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button