Цікаве

На Facebook знову подали до суду: за що у соцмережі вимагають $100 млрд

Компанія Meta, яка володіє соцмережею Facebook, зіткнулася з новими звинуваченнями з боку інвесторів та влади США. Корпорація Марка Цукерберга надавала неправдиві відомості про шкоду соцмережі з метою інвестування та збільшення вартості акцій, розповідає 1News.

 

У позові генерального прокурора Огайо Дейва Йоста стверджується, що компанія обдурила суспільство, надавши неправдиві дані про негативний вплив соцмереж на стан дітей та підлітків. Йдеться про Facebook та Instagram, а про шкоду сервісів стало відомо завдяки тисячам сторінок корпоративних документів, які злила колишня співробітниця Френсіс Гауген.

Ще у жовтні документи довели той факт, що Facebook провела дослідження з вивченням фізичного стану підлітків, які користуються Instagram. Як виявилося, більшість дітей незадоволені своїм тілом, переглядаючи “ідеальні” фотографії відомих блогерів і моделей.

На свій захист компанія Цукерберга заявила, що дані з досліджень невірні, а кількість учасників опитування замала, щоб робити однозначні висновки.

Back to top button