Цікаве

“Мистецький арсенал” отримав нового генерального директора

Новообрана директорка розповіла на засіданні, що її пріоритети – музейна та освітня робота, література та книжкова справа, сучасне мистецтво і театр

Арт-менеджерку Олесю Островську-Люту обрали генеральною директоркою “Мистецького арсеналу”.

Конкурсна комісія ухвалила її кандидатуру одноголосно, – інформує 1NEWS.

Вибори на посаду директора установи пройшли з другої спроби.

Олеся Островська-Люта очолювала “Мистецький арсенал” із 2016 року. На минулих виборах 6 липня вона була однією із кандидаток на посаду гендиректорки.

Однак тоді конкурсна комісія не змогла обрати нового директора “Мистецького арсеналу” – було оголошено повторний конкурс.

Під час першого голосування жодна з кандидатур не отримала необхідних 5 балів, повідомили в установі.

Тоді у конкурсі ледь не переміг міністр культури часів Віктора Януковича Михайло Кулиняк.

Він набрав 4 голоси з 9-ти, Олеся Островська-Люта – 3 голоси, а колишня очільниця “Мистецького арсеналу” Наталія Заболотна та заступниця директора “Медіацентру” Ірина Кислян – по одному.

Новообрана директорка розповіла на засіданні, що її пріоритети – музейна та освітня робота, література та книжкова справа, сучасне мистецтво і театр.

Олеся Островська також планує розбудовувати команду і її спроможності, запустити музей сучасного мистецтва в якості окремої програми, розвивати діджитал-стратегію установи та багато іншого.

“Місія арсеналу – слугувати інклюзивним і вільним середовищем взаємодії для дебатів про ідеї… переживання естетичного досвіду і обміну рефлексіями”, – зазначила Островська.

Джерело: УП.Життя

Back to top button