Цікаве

Мотоблоки в Харкові – загальні рекомендації щодо вибору

Кожного року, коли настає гаряча пора для садоводів-городників, починаються ходіння по муках з лопатою та іншим реманентом в руках. Замінити практично всі інструменти для обробки землі можливо за допомогою одного мотоблоку. Він значно скорочує затрати часу, сил та грошей. Замовити та купити мотоблок в харкові можна за допомогою інтернету на сайті магазину.

Існуючі типи

Бувають мотоблоки різні за вагою та потужністю і поділяються на:

  • Легкі – максимальна вага такого агрегату становить 30 кг, а потужність – близько 3,5 кінських сил. Люди, які не ставлять перед собою занадто амбітну мету, надають перевагу саме такому пристрою. Він відносно дешевий, легкий і виконує мінімальний набір функцій, що потрібні для поверхневої обробки невеликої ділянки землі. З їх допомогою можна підгортати картоплю, видаляти невеликі бур’яни, культивувати міжряддя. Між собою подібні моделі відрізняються деякими характеристиками і мають свої особливості. Вони прості і невибагливі в роботі.
  • Середні – так називають мотоблоки, що мають близько 60 кг ваги і потужність до 5,5 кінських сил. Таким мотоблоком можливо обробити до 1 гектара землі. Тому, що такий агрегат важчий, він глибше проникає в землю і більш грунтовно, якісно працює. До переваг варто віднести швидкість, надійність та біль розширену функціональність, ніж в попередніх типів.
  • Важкі – їх вага перевищує 100 кг, а потужність може сягати більш ніж 9 кінських сил. Такі агрегати доцільно купувати тоді, коли потрібно обробити ділянку землі в понад гектар. Крім обробки землі, такі мотоблоки використовуються як тягачі для перевезення різного добра. Мають всі функції міні-трактора.

Зрозуміло, що функціональність та потужність впливають на вартість мотоблоків.

Поради фахівців по вибору

Щоб зробити остаточний правильний вибір, варто прислухатися до наступних рекомендацій:

  • Для початку важливо визначитись з набором функцій, які конче необхідні при обробці певної землі.
  • Пам’ятати, що імпортна техніка значно дорожче, та за якістю не завжди відрізняється в кращу сторону.
  • Думати про майбутнє сервісне обслуговування, воно повинне бути доступним.
  • Встановити основні цілі і орієнтуватись на них при виборі мотоблоку.
  • Перед придбанням поцікавитись комплектацією, а також тим, на який термін видається гарантія.
  • Купувати модель згідно з наявним бюджетом.
  • Якщо в технічному плані обізнаність низька, то краще вибрати простий варіант.
  • Орієнтуватись на розмір земельної ділянки.

Вибирати мотоблок не складно, якщо заготовити зразу список потрібних функцій, визначитись з кількістю коштів, які можна витратити, і зорієнтуватись у виробниках.

Мотоблок значно полегшує виконання завдань тим, хто любить чи мріє обробляти свою землю, садити та збирати врожаї корисних культур. Щоб він не став перепоною в досягненні мети, важливо виважено підходити до купівлі та користування.

Back to top button