Цікаве
Морквяні кекси
Продукти для блюда
- масло вершкове — 120 гр.
- морква — 200 гр.
- цукор — 150 гр.
- молоко — 100 мл.
- яйце куряче — 2 шт.
- борошно пшеничне — 200 р. н.
- розпушувач тіста — 2 ч.л.
- мак — 3 ст.л.
- сіль — 1/2 ч.л.
- цедра апельсина — 1 ч.л.
- цукор ванільний — 150 гр.
Як готувати?
Додайте до м’якого масла цукор.
Збийте міксером до однорідного стану.
Додайте яйця та молоко.
Збийте близько 1 хвилини міксером.
Натріть моркву на дрібній тертці.
Додайте в тісто моркву, цедру апельсина, ванільний цукор, мак, сіль, все перемішайте міксером.
Додайте|добавляйте| муку|борошно| і розпушувач, збийте близько 1 хвилини міксером.
Тісто має бути трохи густішим, ніж на оладки.
Заповніть форми 2/3 тісто.
У мене вийшло 16 штук.
Ставимо у розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин до готовності.
Кекси виходять вологими, в міру солодкими, із чудовим ароматом та смаком.
Смачного!
Відеоурок