Цікаве

Молдова запустила у космос перший у своїй історії супутник

Молдова запустила у космос перший у своїй історії супутник

Фото: facebook.com/NASA
Молдова запустила у космос перший у своїй історії супутник

У серпні апарат TUMnanoSAT вирушить на остаточну орбіту. Після цього молдавські вчені зможуть розпочати дослідження космосу.

 
У Молдові супутник TUMnanoSAT у ніч проти 15 липня був запущений у космос і доставлений за допомогою ракети компанії SpaceX Falcon 9 на Міжнародну космічну станцію. Про це у Facebook повідомило Управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США NASA.
 
“Там наші міжнародні партнери запустять його на остаточну орбіту, щоб допомогти молдавським ученим досліджувати космос”, – йдеться у повідомленні.
 
В університеті, де розробили супутник, зазначили, що це була вже 25 місія з комерційного запуску на МКС, керована SpaceX. В рамках останнього вильоту на МКС було доставлено стартову капсулу JSSOD Японського аерокосмічного агентства (JAXA), яка також містить супутник TUMnanoSAT.
 
Астронавти виведуть його на орбіту до космосу за допомогою робота-маніпулятора. Ця операція запланована на першу половину серпня.
 
Нагадаємо, на космодромі Куру у Французькій Гвіані відбувся перший успішний запуск нової європейської ракети-носія Vega-С.
 
NASA показало знімки з телескопа Джеймс Вебб
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button