Цікаве

Міжнародний день таксиста 2021: цікаві факти про свято

День таксиста має більш як 100-літню історію. 22 березня у 1907 році на вулицях Лондона з’явилися автомобілі зі спеціальними лічильниками, які називалися таксиметрами, розповідає 1News.

 

Тому такий міський транспорт почали називати таксі, а водіїв – таксистами.

Перші таксі були зеленого і червоного кольорів, а традиційний жовтий з’явився завдяки засновнику компанії Hertz Corporation Джону Хертцу.

Саме він перефарбовував таксі у жовтий колір. Через те, що вони сильно виділялися з потоку машин, практику жовтих автомобілів взяли майже всі таксі-компанії.

Є й деякі цікаві особливості у таксі в різних куточках світу.

Так, в Японії таксі не перевозить більше трьох осіб і бере за поїздку чималі гроші. Але перебування в авто зроблено максимально зручним, та й водій не набридатиме розмовами.

У США таксі розфарбовані у традиційний жовтий колір. Тут вам не вдасться посидіти біля водія, оскільки пасажирів перевозять на задньому сидінні, яке огороджене перегородкою з вікном.

Таксі Ізраїлю нетипово пофарбовані у білий колір і працюють навіть в ті дні, коли вся країна відпочиває. Також тут доведеться додатково платити за замовлення таксі по телефону, проїзд в свята і нічний час.

У традиційних кебів в Англії діють свої нехитрі правила. Водій буде відділений від пасажирів перегородкою, а багаж розмістять спереду. Також є міні-версії традиційних таксі, в яких вміщається чотири людини. У звичайних кебах можуть їхати п’ять осіб.

Джерело: Факти
Back to top button