Цікаве

Металопластикове вікно

В наш час складно знайти у будинках дерев’яні вікна. Зручність у монтажі та подальшій експлуатації, довговічність і функціональність дозволяють металопластиковим вікнам впевнено тримати позицію абсолютного лідера серед власників осель та офісних центрів.

Проте для того, щоб вікно служило довго і дарувало тільки затишок у домі, варто підійти до вибору дуже виважено та прискіпливо.

Замовляють встановлення вікон переважно у теплі місяці року, проте у холодні пори року клієнти мають можливість отримати приємні знижки та бонуси.

Яким має бути ідеальне металопластикове вікно

В процесі експлуатації якісні ПВХ-вікна повинні відповідати цілій низці критеріїв, зокрема, вони мають:

  • бути простими у використанні;
  • характеризуватися довготривалим терміном експлуатації (десять та більше років);
  • бути з високим рівнем шумоізоляції;
  • захищати приміщення від дощів, вітру, холоду;
  • бути виробленими з дотриманням екологічних стандартів;
  • добре зберігати тепло.

Особливості вибору металопластикових вікон

До кожного типу приміщення можна підібрати найкращий варіант. Для цього покупцеві варто чітко розуміти свої вимоги та характер будівлі, у яку монтуватимуть вікна. Наприклад, для сімей з маленькими дітьми рекомендована наявність блокуючої системи на металопластиковому вікні, щоб батьки були спокійніші за безпеку малюків. У приміщеннях на нижніх поверхах буде доречно встановити додаткові захисні елементи на вікнах.

Вибираючи металопластикове вікно для приватного будинку, котеджу, дачі, важливо звернути особливу увагу на характеристики енергозбереження. Подібні будівлі потребують значних витрат на опалення у холодний сезон. Тому встановлюють склопакети, які мають ефективно утримувати тепло у приміщенні взимку, а влітку — не пропускати спеку. З цією метою камеру металопластикового вікна заповнюють інертним газом. Вартість при цьому буде дещо вища, але подальша економія на теплоносіях у зимовий період значно перевищить цю різницю.

Дизайн вікна

Зазвичай покупці надають перевагу стандартній формі: прямокутній. Проте, за бажанням клієнта, можна виготовити і нестандартні вікна, які додають цікаву незвичну деталь всьому фасаду будинку. Це можуть бути трикутні форми, круглі, арочні та інші.

Окрім форми, замовники мають можливість вибрати колір вікна від звичайного білого до кольорового покриття або ламінації «під дерево». Втім, тут варто виважено вибирати металопластикове вікно, аби воно гармонійно вписалося у загальний фасад будівлі.

Для комфортного користування вікнами необхідно заздалегідь подумати про типи стулок. Це може бути глухе вікно, поворотно-відкидне, розпашне, розсувне тощо. Виходячи з розташування вікон, а також з особистих вимог мешканців, варто продумати кількість стулок і необхідність періодичного провітрювання кімнати.

У кожному окремому випадку ціна розраховується індивідуально, оскільки при виготовленні конструкцій використовується різна кількість матеріалів та фурнітури.

Основи якісного металопластикового вікна

Являючи собою віконний каркас, ПВХ-профіль повинен мати міцну конструкцію, характеризуватися високим рівнем енергозбереження й мати сучасний дизайн. Важливо пам’ятати, що чим ширший профіль, тим більше камер склопакету у нього монтується і тим краще металопластикове вікно буде зберігати тепло у приміщенні.

Найбільшу частину вікна складає склопакет, який може формуватися з декількох камер. Підвищення шумоізоляції і збереження тепла у приміщення досягається шляхом збільшенням числа камер. Вартість металопластикового вікна залежить не тільки від кількості, а й від типу скла.

Ще однією важливою складовою металопластикового вікна є фурнітура, адже від її якості напряму залежить термін експлуатації. Системи у віконній конструкції, включаючи додаткові елементи захисту від зламу, мають працювати м’яко і надійно.

Підсумуємо

Тож, вибираючи металопластикове вікно для житлової або офісної будівлі, рекомендуємо звертати увагу на власні побажання щодо його подальшого використання, характер будівлі, розташування вікна тощо. Для замовлення важливо звернутися до надійних майстрів. Досвідчені фахівці можуть проконсультувати щодо оптимального варіанту, зробити правильні заміри, підготувати та встановити вікна з якісних та довговічних матеріалів.

 

Back to top button