Цікаве

Мексика запустить “потяг майя”

Передбачається, що будівництво залізниці розпочнеться 2019 року

Мексиканська влада має намір запустити “Поїзд майя”, який повинен привабити туристів до південно-східного регіону країни.

 

За словами обраного президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, сучасна туристична залізниця завдовжки 1500 кілометрів проляже штатами Табаско, Чіапас, Кампече, Юкатан і Кінтана-Роо, на території яких колись існувала стародавня цивілізація, повідомляє 1NEWS.

Два маршрути – вздовж східного й західного узбережь півострова Юкатан – з’єднають популярний мексиканський курорт Канкун і майянське місто Паленке.

Крім майянських руїн Чичен-Іци, Калакмула й Тулума, поїзд зупинятиметься в таких туристичних місцях, як Кампече, Меріда, Ісамаль і Вальядолід, який впродовж десятиліть слугував точкою входу до світу майя.

Передбачається, що будівництво залізниці розпочнеться 2019 року. Вартість проекту оцінюється в щонайменше 120 млрд песо (6,2 млрд доларів). Усі роботи має бути завершено за 4 роки.

За словами Лопеса Обрадора, проект дасть змогу привабити туристів до одного з найбільш слаборозвинених в економічному плані регіонів країни.

Джерело: Укрінформ

Back to top button