Цікаве

Медики з’ясували, що самотність завдає шкоду здоров’ю

Американські вчені довели, що самотність завдає шкоди здоров’ю людини, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Було проведено дослідження за участю 147 добровольців у віці. Чоловікам і жінкам різного віку пропонували визначити, в якому напрямку рухається стрілка, але при цьому на задньому плані з’являлися особи з різними емоціями.

Як показали досліди, самотні люди приділяли більше уваги загрозливим особам, когнітивні функції їх при цьому сповільнювалися. Інші учасники активніше реагували на позитивні стимули. За результатами ЕКГ, у цих людей були зафіксовані активність на рівні скронево-тім’яної переходу, який відповідає за ступінь співчуття і розуміння, повідомляє Cerebral Cortex.

Також вчені знайшли спосіб побороти почуття самотності. З’ясувалося, що в цьому допомагають повсякденні побутові ритуали і заняття спортом, наприклад, заварювання кави або ранкова пробіжка. Вчені зробили вимірювання рівня почуття самотності до і після впровадження в життя дій, які людина може робити щодня. Дослідження показало, що люди, які частіше звертаються до таких дій, відчували себе менш самотніми, хоч і в короткостроковій перспективі.

Медики додали, що суть полягає в тому, що звички, навіть дрібні і побутові, здатні наповнювати людське життя змістом. Дослідники також відзначили, що такі почуття можна порівняти з очікуванням свята або відпочинку.

 

 

Back to top button