Цікаве

Медики стверджують, що вживання солі сприяє схудненню

Американські вчені заявили, що сіль може розщеплювати жири, інформує 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

Вживання солі зазвичай асоціюють з набором ваги, оскільки сіль підсилює спрагу, але одночасно уповільнює виведення рідини і організму. В усякому разі саме такою теорією пояснювалась шкода солі для тих, хто прагне стати стрункішою.

Але згідно з даними вчених з Гарвардського університету, саме сіль може сприяти швидкій втраті ваги за рахунок спалювання жирів. До такого висновку фахівці прийшли, проаналізувавши стан здоров’я космонавтів.
Спостерігаючи за космічними мандрівниками, вчені помітили, що при вживанні солоної їжі космонавти пили менше рідини, але при цьому частіше відвідували туалет, щоб помочитися. Тобто рівень рідини в організмі зростав і без вживання води.

Пояснення цієї особливості дослідники Гарвардського університету знайшли в жирі. За їх словами, сіль сприяла його розщепленню з утворенням рідини, яка потім виводилася з організму.

Гарвардські фахівці припускають, що отриманими ними результати можуть виявитися корисними для людей, які страждають від набряків і яким потрібно знизити вагу за рахунок виведення зайвої води. У той же час експерти відзначають, що до заяв про користь солі для схуднення потрібно ставитися з обережністю. Поки що немає даних, які б підтверджували ефективність солі в справі схуднення не космонавтів, а звичайних людей, що живуть на Землі. Крім того, численні дані свідчать, що зловживання сіллю негативно позначається на стані серцево-судинної системи і сприяє зростанню тиску.

 

 

 

 

Back to top button