Цікаве

Медики стверджують, що постійна сонливість може бути симптомом серйозного захворювання

Постійна сонливість може вказувати на серйозні проблеми зі здоров’ям, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Про це заявила сомнолог Софія Черкасова, яка назвала деякі причини денної сонливості, а також розповіла, як привести в норму режим сну і неспання.

Як підкреслила Черкасова, постійна сонливість повинна сприйматися як серйозний сигнал, який вказує на можливі проблеми з організмом. Якщо ви відчуваєте сонливість і надмірну втому протягом усього дня, то, можливо, у вас синдром зупинки дихання уві сні.

“У людей з таким синдромом спостерігаються проблеми з диханням уві сні на тлі хропіння. У нормі зупинка дихання може відбуватися до п’яти разів за ніч, але якщо таких епізодів більше, то можуть бути серйозні наслідки. У важких випадках може бути до півтисячі зупинок дихання за час сну – тобто, людина може фактично не дихати по три-чотири години на добу. Звичайно, це найсумнішим чином відбивається на стані здоров’я “, – сказала експерт.

Інша можлива причина денної сонливості – це неврологічний розлад під назвою нарколепсія. Але не потрібно ставити собі цей рідкісний діагноз без заключення кваліфікованого лікаря. Людям, які страждають через порушений режим дня і постійну сонливість, слід перевірити щитовидну залозу, тому що проблеми зі сном часто мають місце на тлі неправильного балансу гормонів щитовидки. Більшості людей, як зазначила Черкасова, подолати денну сонливість допомагає нормалізація режиму сну.

 

 

 

 

Back to top button