Цікаве

Медики стверджують, що грейпфрут із водою очищає організм

Саме слово “холестерин” не повинно викликати паніку. Холестерин в організмі бере участь у формуванні клітинних мембран, виробленню гормонів і виконанні всіх видів важливих фізіологічних процедур, пише 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

Однак є і шкідливий холестерин ЛПНЩ, що накопичується з віком в організмі, який можна знизити кількома нескладними способами.

Читайте етикетку

Перш за все, ви повинні стежити за споживанням трансжирів. Американська кардіологічна асоціація стверджує, що не варто вживати більше двох грамів трансжирів в день. Слід перевіряти список інгредієнтів на предмет згадки “частково гідрогенізованих” масел – вони є джерелом всіх трансжирів.

Пийте воду

Дослідження Університету Лома Лінда показало, що вживання п’яти або більше склянок води в день може допомогти знизити ризик серцевих захворювань на 50-60 відсотків. Таке ж зниження спостерігається від відмови від сигарет, зниження ЛПНЩ, фізичних вправ або схуднення.

Їжте грейпфрути

Щоденне вживання одного білого або рубіново-червоного грейпфрута може знизити рівень загального холестерину і ЛПНЩ на 8 і 11 відсотків відповідно. Грейпфрут допоможе боротися з серцевими захворюваннями і раком, худнути і навіть краще виспатися.

Пийте зелений чай

Дослідження показують, що вживання зеленого чаю може допомогти знизити рівень холестерину . Дослідники з Університету Вандербільта виявили, що вживання еквівалента семи чашок зеленого чаю в день може допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ на 16 відсотків. Але навіть одна-дві чашки в день можуть принести користь.

Їжте більше горіхів

Замініть багату вуглеводами закуску горіхами, і ви зможете знизити ризик серцевих захворювань на 30 відсотків. У звіті за 2013 рік, опублікованому в Медичному журналі Нової Англії, повідомляється, що люди, які щодня їли жменю горіхів, мали на 20 відсотків менше шансів померти від будь-якої причини протягом 30-річного періоду.

 

 

 

 

 

Back to top button