Цікаве

Медики радять щодня вживати буряковий сік

Люди, які хочуть залишатися здоровими, повинні дотримуватись збалансованого раціону. Він забезпечить організм всіма поживними речовинами, що необхідні для його нормального функціонування, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Однак, інколи організм може потребувати більшої кількості тих чи інших речовин, і тоді варто внести зміни до своєї дієти.

За останні кілька років такий звичний для нас усіх продукт, як буряк, отримав статус суперфуду, який має величезну кількість корисних властивостей. Тож буряковий сік стане чудовим доповненням до вашого раціону. Ось 8 причин вживати буряковий сік щодня:

Він допомагає контролювати артеріальний тиск. Буряк містить нітрати, які в крові перетворюються на оксид азоту. Оксид азоту розслаблює та розширює судини, що призводить до зниження артеріального тиску. Дослідження показали, що в людей, які щодня випивали 250 мл бурякового соку, знизився і систолічний, і діастолічний тиск.

Він може уповільнити прогресування деменції. Дослідження показали, що нітрати допомагають знизити ризик деменції та уповільнити її розвиток. Вони збільшують приплив крові до мозку у людей похилого віку та сприяють уповільненню когнітивного спаду. Оскільки буряковий сік багатий на нітрати, він збільшує приплив крові до лобних долей мозку.

Він допомагає контролювати свою вагу. Буряк містить мало калорій і зовсім не містить жиру. Тому буряковий сік ідеально доповнить ваш сніданок. При цьому він забезпечить вам велику кількість поживних речовин.

Він забезпечить вас калієм. Буряк є гарним джерелом калію, який необхідний для нормального функціонування нервів та м’язів. Щоденне вживання бурякового соку допоможе підтримувати оптимальний рівень калію в організмі.

Він знижує ризик розвитку раку. Насичений колір буряку надають беталаїни, які є водорозчинними антиоксидантами. Дослідження показали, що беталаїни мають хіміопрофілактичні властивості проти деяких видів раку. Їхні антиоксидантні властивості допомагають їм знаходити та знищувати нестабільні клітини організму.

Він підтримує печінку та знижує рівень холестерину. Нездорове харчування, забруднене довкілля та надмірне вживання алкоголю можуть стати причиною жирових захворювань печінки. Бетаїн, який присутній у буряку, допомагає запобігти накопиченню жиру навколо печінки та зменшити вже існуючі відкладення. А фітонутрієнти, що містяться в буряку, сприяють зниженню рівня холестерину.

Він зміцнює м’язи людей із серцевою недостатністю. Дослідження, що проводилось у 2015 році, виявило додаткові переваги нітратів. Воно показало, що через 2 години після вживання бурякового соку, сила м’язів учасників, що мали серцеву недостатність, зросла на 13%.

Він є джерелом великої кількості поживних речовин. Буряковий сік містить магній, залізо, марганець, натрій, цинк, мідь та селен, які зміцнюють здоров’я кісток, зубів, м’язів та імунної системи.

 

 

 

 

Back to top button