Цікаве

Медики пояснили – як правильно пити чай

Спеціаліст в області харчування Ліза Янг розповіла, від якої популярної звички при приготуванні чаю слід відмовитися, так як вона вбиває всю користь напою, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

 

За словами нутриціолога, такою помилкою є додавання в чай цукру і вершків. Як показали результати ряду досліджень, вживання зеленого чаю має багато переваг. Наприклад, антиоксиданти що містяться в ньому можуть бути ефективні для запобігання хронічних захворювань і позбавлення від зайвих кілограмів.

Рекомендується побороти тягу до солодкого і вживати чай без добавок. Щоб зелений чай не був занадто гірким, фахівці радять заварювати його не дуже міцним або просто знайти «свій чай».

«Кращий чай – це такий чай, яким можна насолоджуватися без тонни цукру», – поділилася Ганна Гудсон, інший нутриціолог, порекомендувавши любителям солодкого чаю додавати в нього ложку меду або агави.

Раніше медики назвали інгредієнт, який робить каву в два рази кориснішою. Організм отримує подвійну дозу антиоксидантів, оскільки флавоніди, якими багатий кави, під впливом вітаміну С і в два рази активніше впливають на вільні радикали.

 

 

 

 

Back to top button