Цікаве

Медики пояснили, що не можна робити, прокинувшись серед ночі

Кожен з нас хоча б раз у житті стикався з ситуацією, коли раптово прокидаєшся серед ночі, а потім довго не можеш заснути, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

А між тим, як правило, наполегливо намагаючись заснути, ми самі собі заважаємо це зробити. Про те, що людина робить неправильно, пояснили сомнологи.

Не дивіться на час

По-перше, прокинувшись вночі, на годинник дивитися як раз зовсім не варто. Спробуйте відразу закрити очі, розслабитися і позбутися від усіх думок. Можна спробувати згадувати тільки що обірвався сон і продовжувати його «сценарій».

Не думайте про те, через який час вам потрібно вставати

Через це в основному і не варто кидати погляд на годинник, коли ви прокидаєтеся (про що ми і говорили вище). Справа в тому, що люди, як правило, переживають, що не зможуть отримати достатню кількість сну. Тому починають вираховувати час, коли пролунає дзвінок будильника і прикидати розумом, чи вдасться їм виспатися чи ні. Як результат – стрес і неможливість заснути.

Намагайтеся не підніматися в туалет

Якщо, звичайно, природна потреба не перевищує потреби уві сні. Справа в тому, що серцевий ритм в момент, коли ви навіть просто сідайте на ліжку, збільшується в порівнянні з тим, яким був уві сні. А якщо ви ще й почнете крокувати по квартирі, стане ще більш частим. При цьому, щоб повернутися до сну, необхідно серцебиття знову заспокоїти, а це зробити вже дуже непросто.

 

 

 

Back to top button