Цікаве

Медики повідомили – скільки в день потрібно пити кави для довголіття

П’ять чашок цього напою знижують шанс передчасної смерті на 12%, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Дослідники встановили щоденну норму вживання кави, яка може сприяти довголіттю.

Як з’ясували вчені, знизити ризик передчасної смерті на 8% може всього одна чашка кави в день, а дві-п’ять чашок цього напою знижують шанс вже на 12%, а шість – на 16%. Медичні фахівці не рекомендують зловживати і пити більше кави в день.

Інші вчені провели аналіз даних близько півмільйона дорослих британців, які вживали каву. З’ясувалося, що навіть учасники, що віддавали перевагу напою без кофеїну з меншою ймовірністю вмирали від різних захворювань протягом 10-річного періоду спостережень.

Співробітники Університету Брігама Янга в США, в свою чергу, встановили, що люди які віддають перевагу каві відрізняються більш довгими тіломірами – кінцевими ділянками хромосом. Автори уточнили, що є особлива закономірність: чим вони довші, тим краще захищена від пошкоджень ДНК.

Раніше медики назвали інгредієнт, який робить каву в два рази кориснішою. Організм отримує подвійну дозу антиоксидантів, оскільки флавоніди, якими багата кава, під впливом вітаміну С в два рази активніше впливають на вільні радикали.

 

 

 

Back to top button